Alcoolice

Zarea este unul dintre principalii producători de băuturi alcoolice din România, având o istorie de la 1912. În cele două unități de producție din Bucureștii Noi și Otopeni, sunt fabricate principalele produse din portofoliul companiei, în care se găsesc următoarele branduri: Zarea, Dorato, Milcov, Athenee Palace, Carpaten, Corrido, Florentino, Moldova, Olympia, Stalingrad, Robby Bubble.

Angelli Spumante & Aperitive SRL, companie română înființată în anul 1994 este unul dintre comercianții importanți de băuturi alcoolice, azi parte a grupului german Henkell&Co. Din 2014 Angelli devine marcă internațională, iar compania este lider pe piața vinurilor spumante și a aperitivelor din România, produsele sale fiind exportate în mai multe țări din Europa și Japonia.

Jidvei, producător de vinuri românești, compania fondată în 1949 deține patru crame în localitățile Blaj, Bălcaciu, Jidvei și Tăuni din județul Alba. Mărcile produse și comercializate la categoria Vinuri sunt: Clasic, Tradițional, Premiat, Craița, Nec Plus, Grigorescu, Tezaur, Castel, la categoria  Spumante: Extra Dry, Extra Brut, Romantin, Mărgăritar și Vinars.

Cramele Recaș, companie românească producătoare de vinuri, a fost înființată în 1991 cu sediul în Recaș, județul Timiș. De pe cele peste 1100 hectare cultivate cu de viță-de-vie se produc vinuri albe, roșii și rozé de cea mai bună calitate exportate în peste 25 de țări. Compania deține în portofoliu brandurile Castel Huniade, Sole, La Putere, Te iubesc, Schwaben Wein, Cocoșul dintre Vii, Selene, Cuvee Uberland, Solo Quinta și altele.

Granddis este una dintre firmele importante în distribuţia de băuturi alcoolice din România, prezentă pe piața de profil din 1996 și face parte din Grupul Prodal. În portofoliul de produse distribuite compania deține următoarele mărci: Stalinskaya, Wembley, Discovery, Pasion, Garrone, Stolichnaya, Heaven Hill, Elijah Craig.

Produse Moldoveneşti este o companie înființată în anul 2006, care se ocupă cu importul și distribuția de vinuri, atât prin distribuitori cât şi printr-un magazin online. Brandurile comercializate aflate în portofoliul sunt: Garling Collection, Château Vartely. Ungheni și Barza albă.

Afi Total Distribution, companie autohtonă ce comercializează băuturi și produse alimentare pe piața din Romania, s-a înființat în 2011 prin desprinderea departamentului de vânzări din grupul  Euro, din care face parte şi producătorul de vinuri Murfatlar. Cele de mai succes branduri de băuturi alcoolice aflate în portofoliul companiei sunt: Unirea, Murfatlar, Zestrea și Sankt Petersburg.

BDG Import, cu o istorie de peste 20 de ani în importul și distribuția de băuturi alcoolice în România, compania înființată în 1994 deține un portofoliul de peste 40 de mărci, dintre care amintim: Jack Daniel’s, Gentleman Jack, Finlandia, Remy Martin, Cointreau, Louis XIII, Metaxa, Jagermeister, Martini, Southern Comfort, Bombay Sapphire, Camino Real, Dewar’s, Laurent Perrier, Bordeaux Baron Philippe De Rothschild, Passoa, Tequila Herradura.