Alimente

Strauss este o companie cu sediul în Israel, producător mondial de cafea, snacksuri, diverse sortimente de dulciuri, sucuri din fructe și băuturi ce au la bază laptele. Compania este activă în 13 țări de pe cinci continente și are o prezență de peste 80 de ani pe piața cafelei, fiind principalul furnizor de cafea din Europa Centală și de Est. Din 1995 este prezentă și în România cu brandurile Elite, Selected şi Doncafe.

Kandia Dulce este un producător cu tradiție, prima ciocolată cu lapte din România a fost fabricată începând cu anul 1890, iar după mai mult de un secol actuala companie a devenit cel mai mare producător român de dulciuri. Are un portofoliul variat de produse în care se regăsesc mai multe categorii cum ar fi: ciocolata, biscuiții, produse de patiserie și alte zaharoase, iar principalele branduri deținute sunt Rom, Kandia, Primola, Laura, Făgăraș, Măgura, Silvana, Sugus şi Ulpio.

Best Foods Productions, o companie românească înființată în 1994 care a reușit să devină unul dintre liderii de pe piața de snacksuri din România. În prezent, pe lângă snaksuri extrudate se produce swiss rolls, cake bars, arahide și pastă de arahide, iar peste jumătate din producție se exportă pe piețele europene.

Prefera Foods este un producător autohton important de pateuri, conserve din carne, legume și fructe. Compania a fost înființată în anul 2008 și are o fabrică în Oiejdea (județul Alba), iar portofoliul produselor comercializate cuprinde urmãtoarele branduri: Meniu de-a gata din gama economic, Capricii și Delicii pe segmentul premium, Rodna și Călușar.

Tymbark Maspex cel mai mare investitor polonez în România, pe lângă sucuri și alte băuturi răcoritoare, compania este prezentă pe piață și cu gama de produse instant cu brandurile La Festa, Brumi, Coffeeta, Ekoland și Inka, cu produse din categoria biscuiți sărați, crackers, rulade cu brandurile Salatini, Tismana și Rollini d’Oro, dar și cu pastele făinoase Arnos și conserve de pește cu brandurile Nemo și Neptun.

Afi Total Distribution deține în portofoliu peste patruzeci de branduri cu produse din categoria băuturilor, însă compania comercializează și uleiul de măsline Mueloliva importat din Spania, conserve de peşte sub brandurile Old Fisherman și Manolo, ultimul incluzând și ciupercile conservate importate din Olanda.

Fuchs, o companie germană înființată în anul 1952 de Dieter Fuchs, este cel mai mare producător de condimente la nivel european și ocupă locul secund la nivel mondial. Fuchs este prezentă în România din anul 2001 și deține o fabrică la Curtea de Argeş. Este prezentă pe piața din România cu mărcile Fuchs pentru produsele premium, Cosmin pentru produsele populare și Alex cel mai nou brand.

Danone a fost fondată în 1966, este numărul unu mondial în producția de produse lactate proaspete și se află pe locul secund la nivel mondial cu producția de apă îmbuteliată. Compania este prezentă pe piața a 120 de țări, inclusiv în România din 1996 unde are și o unitate de producție în București. Principalele mărci aflate în portofoliu sunt: Activia, Danonino, Actimel, Gama Danone, Cremosso, Danette, Casa Bună, Danone Disney și gama tradițională Danone (Sana, Smântână și Lapte Proaspăt).